Kunstgras detail

De voordelen van kunstgras

Steeds meer mensen kiezen voor kunstgras. En dat is logisch, want kunstgras brengt diverse voordelen met zich mee, dat normaal gras of bestrating niet heeft. Hieronder hebben we alle voordelen van kunstgras voor je op een rijtje gezet.

Kunstgras is waterdoorlatend

Veel mensen denken dat kunstgras voor wateroverlast kan zorgen. Dat is niet het geval. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het type kunstgras, maar meestal laat het kunstgras voldoende water door. De rug van het kunstgras is voorzien van een grote hoeveelheid afwateringsgaatjes. Deze gaatjes zorgen ervoor dat het kunstgras waterdoorlatend is. Wanneer de ondergrond niet goed is, kunnen er wel plassen ontstaan op de grasmat. Zorgt eerst voor een goede drainage als je last hebt van wateroverlast in de tuin.

Je bespaart tijd én energie

Kunstgras bespaart je veel tijd en energie. Zo ben je geen geen uren meer kwijt aan het onderhouden van het gras, zoals het maaien van het gras. Op deze manier houd je veel meer tijd over om lekker van de tuin te genieten! Ook het bemesten van het gras is niet (meer) nodig. Ook zal je geen onkruid hoeven weghalen, aangezien dit niet of nauwelijks door de grasmat heen groeit. Hoe vaker er op het gazon gelopen wordt, hoe minder last je hebt van onkruid. En aangezien kunstgras niet groeit, is het ook niet nodig om het gras te sproeien. Dit is ook weer beter voor het milieu, aangezien je je water bespaart.

Ligt er altijd verzorgd bij

Een van de belangrijkste voordelen van kunstgras is dat het er altijd verzorgd bijligt. Kunstgras kan namelijk niet uitdrogen. Ook is het niet gevoelig voor ongedierte en grasziektes. Ook na een flinke regenbui, kun je gebruik blijven maken van de grasmat. De mat kan namelijk niet modderig of drassig worden. Het materiaal droogt snel op na een regenbui.

Goedkoper dan echt gras

Kunstgras is een investering voor de toekomst. De aanschafkosten van kunstgras zijn van een aantal factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld het type kunstgras, de leverancier en de grootte van de oppervlakte. Uiteindelijk is het goedkoper dan echt gras. Dat komt omdat kunststof een lange levensduur heeft. Bovendien bespaar je op de onderhoudskosten.

De hele zomer plezier

De zomer is vaak een boosdoener voor gras. Als de zon op gras schijnt, dan kunnen er kale en bruine plekken in het gras ontstaan. Dit is bij kunstgras niet het geval. Bovendien is kunstgras een zeer fijn materiaal om op te spelen. Heb je kinderen? Dan is kunstgras door ideaal. Ook een zwembad kun je prima op kunstgras plaatsen. Kunstgras is namelijk waterdoorlatend, waardoor er geen kale ronde vlek ontstaat als je het zwembad weghaalt.